Confidenţialitate

Revista presei, 2 iunie

Din România liberă aflăm că marii retaileri au transmis reducerea TVA pe factura cumpărătorilor. Prețurile au scăzut ieri, în medie, cu 12%. Anterior însă, aceștia au demarat campanii promoționale ce au creat haos, clienții nemaiputând urmări reducerea prețurilor la unele produse.

Într-un interviu acordat Adevărul, şefa Comisie de Învăţământ din Senat admite că noua lege a Educaţiei este o ciornă din 2011, care nu a mai fost actualizată. Scos de la naftalină, proiectul nu coincide cu realităţile momentului. Între altele, potrivit Ecaterinei Andronescu, organizarea unui concurs de admitere, combinat cu Evaluarea Naţională, nu este o formă acceptabilă de intrare la liceu.

Evenimentul zilei trage un semnal la alarmă. Nimeni nu verifică declaraţiile magistraţilor privind relaţia cu serviciile secrete. Consiliul care veghează la bunul mers al justiţiei în ţara noastră vrea să ştie dacă SRI se implică în activitatea instanţelor şi aşteaptă, în prezent, lămuriri.

După 10 ani de pauză, se scot la vânzare titluri de stat pentru populaţie, scrie Jurnalul naţional. Dacă în 2005, randamentele trecereau de 6-7%, la un deceniu distanţă valoarea medie era de 1,46%. Chiar dacă dobânzile nu sunt mai mari decât la bănci, avantajul este că nu se plăteşte impozit.

Luna mai a fost cea mai slabă pentru moneda naţională, remarcă Ziarul Financiar. Leul a pierdut teren pe toate fronturile. Este pentru prima dată de la începutul acestui an când euro, francul şi dolarul se apreciază simultan. Anterior, leul se apreciase lunar cel puţin în faţa uneia dintre aceste valute.

Steaua = Chelsea plus PSG, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei sporturilor. Cele două echipe au împreună mai puţin trofee decât echipa din Ghencea. Având 57, Steaua a egalat Juventus Torino.