Confidenţialitate

Revista presei, 27 mai

Cotidianul Puterea analizează ceea ce numeşte “diversiunea” lui Călin Popescu Tăriceanu. Președintele Senatului i-a cerut şefului statului să le demită pe Livia Stanciu şi Laura Koveşi, cele care condus Înalta Curte, respective Direcţia Anticorupţie. Călin Popescu Tăriceanu îşi argumentează solicitarea pe cazul femeii care a fost închisă 6 luni, acuzată fiind că a şantajat-o pe şefa Instanţei Supreme, pentru ca în cele din urmă să fie achitată.

Preşedintele a fost atras în capcana “decoraţii contra bani”, titrează Adevărul. Iniţial, Klaus Iohannis a decorat un medic cercetat pentru luare  de mită. Palatul Cotroceni a explicat mai apoi că doctorul făcea parte dintr-o echipă. Pare-se că distincţiile străine primite anterior de Spitalul Grigore Alexandrescu ar fi fost cumpărate de la o asociaţie obscură.

Evenimentul zilei scrie despre cazul copilului operat de medici fără acordul părinţilor. Este o premieră pentru România. Pacientul, în vârstă de 7 ani, risca să-şi piardă vederea. Protecţia Copilului a început o anchetă.

Ziarul Financiar observă “rezervele” guvernului pentru reducerea taxei pe valoare adăugată.  Excedentul bugetului general consolidat a ajuns, luna trecută, la 6 miliarde de lei (0,85% din PIB), mai mult decât golul care ar rezulta din scăderea TVA la alimente, estimat de guvern la 5 miliarde de lei anual.

Fals! titlul de pe prima pagină a Gazetei sporturilor. La recentele internaţionale de atletism ale României, ştafeta tricoloră masculină a scos un timp imediat după Jamaica şi Statele Unite. Au făcut o şmecherie evidentă, a declarat o sursă a ziarului. Astăzi, Federaţia de Atletism decide dacă omologhează sau nu rezultatul.