42% dintre femeile care s-au prezentat la urne au votat cu Donald Trump – sondaj NYT

Femeile din Statele Unite nu par să fi fost deranjate de unele declarații considerate misogine făcute de Donald Trump în campanie.

Aproximativ 4 din 10 femei au votat pentru republican la scrutinul prezidențial, arată un sondaj realizat de New York Times.

De asemenea, televiziunile de peste ocean prezintă propriile date.  Cine sunt, așadar, americanii care l-au votat pe Donald Trump?

Un sondaj național realizat de Reuters arată că la urne s-au prezentat cu 9% mai mulți cetățeni decât la alegerile din 2012.

Deşi a avut un discurs considerat misogin – declarând că poate pipăi și hărțui orice femeie pentru că este vedetă – Donald Trump a avut succes în rândul femeilor.

Potrivit NBC News, 78% dintre femeile conservatoare l-au votat pe Donald Trump. Doar 18% dintre ele au optat pentru Hillary Clinton.

De asemenea, un exit-poll realizat de New York Times arată că 42% dintre femeiele care au mers la vot l-au ales pe Trump.

În privința etniei, republicanul a fost preferat de albi, în timp ce Hillary Clinton a fost votată masiv de comunitatea afroamericană, de cea hispanică şi de cea asiatică, potrivit CNN.

În ceea ce priveşte vârsta alegătorilor, peste jumătate dintre tinerii care s-au prezentat la urne au votat pentru candidata democrata. În schimb, alegătorii de peste 44 de ani l-au preferat pe magnatul republican.

 

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS