Confidenţialitate

Vasile Blaga, denunțat de Darius Vâlcov

Surprize în rechizitoriul prin care fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov a fost trimis în judecată : acesta le-a declarat procurorilor DNA că Vasile Blaga, co-președinte PNL, a făcut intervenții pentru ca firma Tehnologica Radion, administrată de Theodor Berna, să câștige contracte de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare din județul Olt.

Procurorii l-au testat pe Darius Vâlcov cu aparatul poligraf , ajungînd la concluzia că declarațiile acestuia despre intervențiile lui Vasile Blaga sunt credibile.

La acea dată primar al Slatinei, Darius Vâlcov a arătat că, în 2009, a fost chemat de Vasile Blaga la sediul central al Partidului Democrat Liberal.

Acolo i s-a spus, confidențial, că în Olt se va licita pentru niște lucrări de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare, Vasile Blaga transmițându-i, fără echivoc, că alocarea fondurilor se va face sub condiția ca firma Tehnologica Radion să câștige 3 licitații.

Vâlcov ar fi trebuit să anuleze licitațiile pentru a favoriza firma lui Teodor Berna, chiar dacă aceasta nu îndeplinea criteriile.

Acest lucru a fost cunoscut și confirmat în fața anchetatorilor și de administratorul public al Primăriei Slatina de la acea dată, Minel Prina.

Darius Vâlcov le-a mai spus procurorilor că Tehnologica Radion era condusă ‘din umbră’ de către greii PDL de la acea vreme, printre care și Vasile Blaga, prin fiica lui.

La dosar există și o declarație a lui Theodor Berna în legătură cu intervențiile lui Vasile Blaga. În afara lui, Berna susține că a mai discutat cu un membru din eșalonul 2 al PDL, Dan Liga sau Florian Popescu.

Pe de altă parte, conform rechizitoriului, fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov a picat testul poligraf atunci când a negat că ar fi primit mită de la omul de afaceri Theodor Berna și ar fi controlat firme prin interpusi.

Vâlcov a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență, spălare de bani si operațiuni financiare incompatibile cu funcția.