Confidenţialitate

40.000 de fermieri vor primi 73 de euro pentru fiecare animal pentru a compensa pierderile cauzate de război. Guvernul a alocat 44 milioane de euro

Guvernul a aprobat joi acordarea unui ajutor în valoare de 44 de milioane de euro pentru crescătorii de bovine. Pentru 40.000 de fermieri statul va compensa o parte din pierderile pe care le-au avut în 2022 din cauza crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. E vorba de 73 de euro pentru fiecare animal.

Ministrul Agriculturii Petre Daea:

„În primul rând să ajungem în doi ani de zile să nivelăm aceste diferențe între importuri și exporturi în așa fel încât balanța comercială să aibă echilibrul cuvenit. În al doilea rând să fim tot timpul alături de fermieri și iată că astăzi avem un act normativ extrem de important care vizează 40.000 de fermieri. Cei care sunt crescătorii de vaci de lapte, a căror sprijin, prin bugetul statului, se ridică la 44 milioane euro.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul Nicolae Ciucă a cerut  cA produsele agricole să fie procesate în România, astfel încât  importurile de alimente să nu mai depășească exporturile:

„Nu trebuie pierdută din vedere compoenta economică prin care să asigurăm produselor agricole din România valoare adăugată cât mai mare și să reducem importurile așa cum am solicitat pentru a ajunge la un deficit de balanță comercială zero pe produse alimentare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Shutterstock

Citește și: Cum a ajuns OMV Petrom să facă cel mai mare profit din istoria companiei? Jurnalistul Mihai Nicuț explică | VIDEO