Confidenţialitate

Prima pagină, 8 mai 2015

România liberă scrie despre afacerea Schweighofer. Firma austriacă urmărea să obţină un contract avantajos, aşa cum a avut pe vremea guvernării lui Adrian Năstase. Un activit de mediu l-a filmat pe administratorul firmei în timp ce acesta accepta cumpărarea de lemn tăiat ilegal.

Pe “zimbrii penali ai Moldovei” îi descoperim în Evenimentul zilei. Gheorghe Nichita şi Cristian Adomniţei întregesc un tablou în care se mai regăsesc Relu Fenechiu, Tudor Chiuariu, Mihai Vlasov, Varujan Vosganian şi Radu Prisăcaru. Iaşiul se dovedeşte o adevărată pepinieră de demnitari PNL certaţi cu legea.

Eliberată din puşcărie, Elena Udrea anunţă că se va întoarce în politică, notează Adevărul. Fosta şefă a Turismului este, de ieri, consemnată la domiciliu. Elena Udrea consideră că a fost destinul ei să treacă prin experienţa închisorii, mulţumindu-le tuturor celor care au încredere în ea, mai cu seamă lui Traian Băsescu.

Jurnalul naţional observă că guvernele care s-au perindat pe la Palatul Victoria au ceva în comun. Toate au excelat la capitolul fiscalitate aberantă, impunând taxe şi impozite fără un studiu de impact serios. De furia fiscală nu a scăpat nicio categorie socială în ultimii ani.

Maşinile bat din nou carburanţii, aflăm din Ziarul Financiar. Dacia a depăşit iar OMV Petrom în clasamentul companiilor. Cifra de afaceri a producătorului auto a crescut cu 2,3% anul trecut, pentru că a vândut mai multe maşini scumpe din portofoliu.

Ionuţ Negoiţă tace, remarcă Gazeta sporturilor. După ce miercuri l-a acuzat pe jucătorul Ştefan Bărboianu că a luat bani ca să facă penalty în meciul cu Steaua, finanţatorul dinamovist păstrează secretul asupra probelor.