34 de medalii de aur si 8 de argint pentru România la Salonul de Invenții de la Geneva

Invențiile românești prezentate la Salonul de la Geneva – Elvetia au fost premiate cu 34 de medalii de aur si 8 medalii de argint. În plus, românii au luat și 10 distinctii speciale.

Cel mai prestigios eveniment la nivel mondial in domeniul inventicii, Salonul International de Inventii de la Geneva – Elvetia, a avut loc anul acesta în perioada 29 martie -2 aprilie 2017.

În standul României realizat sub egida Ministerului Cercetarii si Inovarii au fost prezentate 40 de invenții. Alte 8 inventii românești au fost prezentate pe costuri proprii.

„In urma jurizarii a celor peste 2.000 de lucrari prezentate la Salon, Juriul International a decis acordarea a 34 de medalii de aur si a 8 medalii de argint pentru inventiile romanesti, carora li s-au adaugat si 10 premii speciale. Palmaresul inventatorilor romani a fost completat cu inca 17 premii oferite de delegatiile straine prezente la ziua României. Ca urmare, palmaresul final se prezinta astfel: 34 de medalii de aur, 8 medalii de argint si 27 de premii speciale (10 acordate la Festivitatea de Premiere din seara zilei de 31 Martie si 17 acordate cu ocazia organizarii Zilei Romaniei in stand)”, precizează Ministerul Cercetarii si Inovarii, într-un comunicat de presă.

Românii participanți cu stand propriu au prezentat 5 inventii, obținând 3 medalii de aur și 2 de argint, si un premiu special acordat la Festivitatea de Premiere din seara zilei de 31 martie.

Aici lista invențiilor premiate.

Editia Geneva – 2017 a gazduit 725 expozanti din 40 tari, din 5 continente, din care 80% companii, universitati, organizatii de stat si 20% investitori si cercetatori privati.

Organizatiile elvetiene au reprezentat 7% dintre expozanti, restul de 93% fiind expozanti străini.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS