32 de copii din Pitești, la spital cu toxiinfecție alimentară

Toate cantinele care deservesc unități de învățământ din județul Argeș vor fi verificate în cursul săptămânii viitoare, după ce zeci de elevi ai unei școli de tip step-by-step din Pitești, care frecventau programul after-school, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară, a anunțat duminică inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu.

O altă măsură decisă de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Argeș este suspendarea temporară a programului after-school de la Școala Ion Luca Caragiale, unde au apărut cazurile de toxiinfecție alimentară.

32 de copii care prezentau simptome de toxiinfecție alimentară, toți elevi ai Școlii Ion Luca Caragiale din Pitești, au ajuns duminică la Spitalul de Pediatrie Pitești și Spitalul Județean de Urgență.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Pitești, medicul Adina Enescu, în 16 cazuri a fost confirmată prezența adenovirusului.

Direcția de Sănătate Publică și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au declanșat duminică o anchetă epidemiologică.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS