300 de salariati de la Azomures au fost obligati sa-si lipeasca numele pe casca de protectie (AUDIO)

Conducerea a două societăți care au preluat o parte din mentenanța companiei i-a obligat pe salariați să își lipească numele pe casca de protecție.

Cei 300 de muncitori de la Azomureș, preluați de două societăți care fac parte dintr-un consorțiu internațional, sătui de faptul că sunt ridiculizați de colegii lor au cerut asistență de la sindicat.

Ei au fost obligați în această săptămână să își lipească etichete cu numele, scris cu majuscule, pe frunte, pe casca de protecție.

Potrivit conducerii sindicatului, care a angajat un avocat pentru acești salariați, măsura reprezintă o încălcare a dreptului la protecție a identității persoanei. S-a sugerat conducerilor celor două societăți să găsească altă modalitate de identificare a muncitorilor: ecusoane sau legitimații. Răspunsul acestora a fost ca e dreptul angajatorului să-și cunoască angajații și nu văd de ce i-ar deranja asta.

Muncitorii sunt și mai supărați deoarece din cei 2.000 de salariați de pe platformă sunt singurii care nu au primit bonusul acordat de către ceilalți angajatori cu ocazia începerii reparațiilor capitale.