300 de familii din sate ale comunei Pârscov , judeţul Buzău , suferă de sete în plină caniculă

 

Deşi gospodăriile sunt racorate la sistemul de alimentare al lcoalităţii, apa nu mai ajunge la oamenii de la capătul reţelei, din cauza debitului redus.

Autorităţile susţin că situaşia este cauzată de scăderea debitelor de la izvoare, dar şi de oamenii branşaţi ilegal care udă grădinile cu apa din reţea. Primăria anunţă măsuri şi spune că, dacă situaţia va fi critică, va apela la transporturi cu apă efectuate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

În satul Lunca Frumnoasă din comuna Pîrscov, robinetele au secat încă de acum patru luni. Oamenii au răbdat, apoi au mers la primărie să ceară ajutor. Fiind perioada alegerilor au auzit promisiuni în timp ce situaţia a rămas neschimbată.

Acum, problema a devenit acută pe fondul secetei. Fântânile din zonă au din ce în ce mai puţină apă aşa că oamenii se gîndesc cu groază că într-o bună zi nu vor mai avea nici cu ce să îşi asigure necesarul gospodăresc şi nici cu ce să adape animalele.

La Primăria Pîrscov situaţia este arhicunoscută. Nu numai sătenii din Lunca Frumnoasă au această problemă , ci şi locuitorii altor două sate îndepărtate de centrul comunei. Primarul Daniel Mihai: Insert problema

Soluţiile ar urma să vină de săptămâna viitoare, anunţă primarul comunei Pîrscov. Toate apometrele vor fi mutate în afara gospodăriilor pentru a evita branşările ilegale. O altă măsură va fi suplimentarea usrselor de alimentare a reţelei cu apă.

Cum zilele următoare vor fi caniculare, autorităţile din Pîrscov ar putea apela la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru a trimite mai multe cisterne cu apă.

Marea problemă este că în unele dintre aceste sate maşinile cu apă nu pot ajunge din cauza drumurilor deteriorate.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS