Confidenţialitate

3 rețete speciale pentru Crăciun recomandate de ascultătorii Europa FM | VIDEO

Ascultătorii Europa FM ne-au oferit idei de rețete speciale pentru Crăciun în emisiunea „România în Direct” difuzată pe 21 decembrie 2022. Trei dintre ele sunt numai bune de încercat în perioada sărbătorilor de iarnă: tochitură cu caș de putină fermentat, sarmale cu multă ceapă și gogoșari copți și Pașteta.

1 – Tochitură cu caș de putină fermentat

„Sunt Constantin, am 71 de ani, vă salut și vă spun la mulți ani. La mine este o situație mai specială. Eu fac bucătărie de 46 de ani, de când m-am însurat. […] La noi se face tochitură, sarmale – obligatoriu fac de Crăciun. […] Tochitura se face în felul următor la noi: se pune neapărat în farfurie caș de putină fermentat, caș gras. Se pune neapărat carne friptă, cârnați fripți, dar și jumări. […] Cel mai bine din carnea aceea topită, cum o fac țăranii, carnea cu cârnați, cu trandafirași”, a explicat ascultătorul Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

2 – Sarmale cu multă ceapă și gogoșari copți

„De sărbători fac răcituri – așa spunem noi la Botoșani, salată boeuf și sarmale. Cred că am eu un truc la sarmale: parte din ingrediente le primesc din România. Varză, castraveți murați, și porcul. […] Toc ceapă, foarte multă ceapă, adaug și praz, morcov dat pe răzătoarea mică și toc gogoșari copți. Aceasta este o rețetă inventată de mine. […] Toc totul mărunt, mărunt, prin răzătoarea mică, nu dau prin blender”, a spus Gabriela, ascultătoare Europa FM din Spania.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

3 – Pașteta

„Noi suntem ardeleni, dar trăim de mulți ani, de vreo 2-3 generații în București, însă de la mesele festive nu lipsește Pașteta din carne de porc cu sos tartar. Un kilogram de carne de porc – pulpă – bucățele. Se prăjește, după care se răcește, se dă de 7 ori prin mașina de tocat și rezultă o pastă […] care se amestecă cu un pachet de unt, cu 3-4 ouă jumări și măcinate – se dau de la rândul 3-4 încolo prin mașină cu carnea, se adaugă muștar, piper și se frământă cu mâna ca pe un aluat. Se așează în două tăvițe de chec și se dă la rece. […] Se întărește, se răstoarnă și se taie feliuțe și se servește cu sos tartar”, a explicat Ana-Maria, ascultătoare Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Și dacă vrei să te distrezi ascultând cum se prepară rețetele speciale, vizionează mai jos emisiunea „România în Direct” cu Cătălin Striblea, Vlad Petreanu și Luca Pastia

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cum arată porția corectă de mâncare din farfurie? Dr. Mihaela Bilic: „Mâncarea nu e cu nimic vinovată dacă noi exagerăm la cantitate” | VIDEO