3 persoane, arestate in dosarul Mediafax Group

Acestea sunt acuzate de evaziune fiscală și spălare de bani.

Trei persoane au fost arestate în dosarul Mediafax Group. E vorba de Roxana Grigoruță și Sorin Dinu, persoane cu funcții de conducere. A fost trimis după gratii și avocatul Dragoș Chiș.

Ei sunt acuzați, între altele, de evaziune fiscală și spălare de bani.

Prejudiciul total este de aproape 17 milioane de lei.

Măsura luată de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă, ea putând fi contestată la instanţa supremă.

Între timp, Mediafax Group a precizat, aseară, într-un comunicat, că îşi va promova în justiţie punctul de vedere diferit de cel al procurorilor şi inspectorilor antifraudă care încadrează drepturile de autor la evaziune fiscală.

‘În fapt, procurorii şi inspectorii antifraudă califică activităţile de drept de autor independente ca dependente şi le încadrează la evaziune fiscală. Avem un punct de vedere diferit asupra faptelor şi îl vom promova cu vigoare în justiţie’, se arată în comunicat.

Raportul inspectorilor antifraudă făcut la cererea procurorilor şi sechestrul asigurator au fost desfiinţate de instanţă în data de 25 noiembrie 2014. Procurorii au impus imediat un nou sechestru făcând imposibilă plata salariilor jurnaliştilor.

Conform sursei citate, în fapt, acţiunea procurorilor decredibilizează nejustificat Mediafax în faţa clienţilor şi a furnizorilor creând premisele rapide pentru lichidarea forţată a societăţii. Şi aceasta se întâmplă într-o ţară a Uniunii Europene în 2014.

Persoanele din management anchetate, femei, au fost hărţuite fizic şi psihic, fiind ţinute peste 12 ore pe holurile Parchetului pentru o declaraţie formală, de 10 minute, înainte de a primi ordonanţe de reţinere.

‘În ultima săptămână, persoane din management s-au prezentat în faţa procurorilor şi au motivat decizia externalizării drepturilor de autor. Ele s-au declarat permanent la dispoziţia procurorilor. În urma percheziţiilor de joi dimineaţă, au fost duse la parchet, cu mandate de aducere cu însoţitor, deşi acestea se emit numai împotriva celor care se sustrag convocărilor Parchetului. Aici au fost ţinute peste 12 ore pe holuri, hărţuite psihic şi fizic, pentru o declaraţie formală, de 10 minute. Tratamentul umilitor a continuat în special pentru persoanele de gen feminin, care au fost ţinute în arest în condiţii improprii’, precizează Mediafax Group.

Mediafax Group va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii asupra acestor practici.

‘În această perioadă vom continua să tratăm relaţiile cu furnizorii în spiritul bunei credinţe pentru a ne lichida debitele acumulate în ultimele luni din cauza sechestrului impus de inspectorii antifraudă şi mai apoi de procurori’, asigură Mediafax Group.