Confidenţialitate

3 moduri în care mașina de spălat vase îți poate ușura viața (P)

Vasele se strâng… și se tot strâââng, iar tu ai din ce în ce mai puțin chef să te ocupi de ele. Constați că se umple chiuveta fix când ți-e lumea mai dragă: după o vizită a prietenilor sau la finalul unei zile pline, în care ai lucrat de acasă, iar seara tot ce vrei e să-ți pui un film bun și să te tolănești în pat. În contextul ăsta, iei tot mai în serios ideea de a opta pentru o mașină de spălat vase – cu toate că ai auzit în jur și păreri contra. Te gândești dacă merită investiția, dacă e cazul să aloci un buget ceva mai mare sau dacă îți poți face bine treaba și cu un model basic.

Ca să te lămurești și să vezi dacă mașina de spălat vase e ceea ce îți trebuie acum în viața ta, ți-am pregătit o listă cu 3 moduri în care aceasta îți poate ușura semnificativ viața.

 

Te ajută să economisești timp

Dacă iei toate cele 3 mese ale zilei acasă și mai servești și câteva gustări, s-ar putea să ai nevoie de cel puțin 20-30 de minute/zi să te ocupi de spălatul vaselor. La finalul unei săptămâni, asta înseamnă aproximativ 3 ore. 3 ore doar pentru spălatul vaselor, cărora cel mai probabil li se adaugă și altele pentru diferite responsabilități casnice. În acel timp, ai putea să te relaxezi, să te uiți la serialele tale favorite, să te odihnești sau să stai la un pahar de vorbă cu cineva drag. Parcă e un mod mai liniștitor de a-ți petrece timpul, nu-i așa?

Timpul reprezintă cea mai importantă resursă pe care o avem, iar electrocasnicele ne pot ajuta să avem grijă de el. Dacă și tu rezonezi cu ideea asta, atunci o mașină de spălat vase s-ar putea dovedi mai mult decât binevenită în casa ta, cu atât mai mult dacă nu locuiești singur(ă).

Îți salvează niște energie

Și-acum nu ne referim la consumul de energie electrică – deși e important și acela. Ca idee totuși, dacă vrei să ai facturi mai prietenoase, te încurajăm să alegi o mașină de spălat din categoria A – cu cât mai multe plusuri la final, cu atât mai bine.

Acum vorbim, însă, despre energia ta, o altă resursă pe care te îndemnăm să o protejezi. „Totuși, nu e mereu mare lucru să spăl vasele”, poate că îți spui. Așa e, spălatul vaselor nu e neapărat cea mai solicitantă treabă casnică din lume (sau poate fi, dacă nu-ți place absolut deloc). Cu toate astea, în zilele sau perioadele în care ai nevoie să ai mai multă grijă de tine și să te odihnești mai mult, spălatul vaselor se transformă într-un task care aduce presiune suplimentară. În schimb, când apelezi la mașina de spălat, singurul efort depus va fi să bagi vasele și tacâmurile și să le aranjezi la locul lor, atunci când se răcesc.

Fac mai ușoară menținerea curățeniei în bucătărie

E mult mai greu să ordonezi și cureți o bucătărie în care vasele stau în chiuvetă, în care au rămas câteva tacâmuri și castroane pe masă, de la cina de ieri… și tot așa. Adevărul e că nu avem mereu timp și energie să ne ocupăm de vase imediat după ce le-am folosit – și e perfect în regulă. Pe de altă parte, atunci când vrem să ne apucăm de curățenie, trebuie să dedicăm înainte niște timp extra – nu de alta, dar e greu de șters masa sau blatul de lucru plin cu oalele și cratițele în care am gătit cu o zi înainte.

Pe de altă parte, lucrurile se schimbă odată cu o mașină de spălat vase. Ea te poate ajuta și pe tine să menții vasele curate și la locul lor – și, chiar dacă n-ai timp să le scoți fix după ce se răcesc, tot poți curăța lejer restul bucătăriei. Ele stau bine-mersi în compartimentele dedicate din mașină.

Acum că știi care sunt principalele beneficii ale unei masini de spalat vase, ce zici: merită să investești într-una?