Confidenţialitate

3 iunie – Ziua Internațională a iubitorilor de biciclete

Aflat la cea de a doua ediție, World Bicycle Day este un eveniment organizat de World Cycling Alliance, și susținut în România de Asociația Green Revolution și I’Velo.

 Ziua internațională a iubitorilor de biciclete se sărbătorește pe 3 iunie.

În cei 10 ani de funcționare, programul  I’Velo a reusit să scoată peste 1.700.000 de români la pedalat, contribuind la reducerea emisiilor de CO2 din atmosferă cu aproximativ 2.500 de tone și să fim prezenți în 7 orașe din țară: București, Constanța, Brașov, Sibiu, Alba Iulia, Oradea, Iași.

”Misiunea noastră este să promovăm mersul pe bicicletă ca mijloc de transport în beneficiul populației din întreaga lume și să promovăm bicicleta ca un simbol global unificator, accesibil tuturor. Ne  dorim, prin proiectele noastre de biciclete, să convingem cât mai multe persoane că bicicleta poate fi un mijloc de transport utilitar, dar și un mijloc de relaxare, vital într-o capitală ca a noastră. Bicicleta reprezintă o soluție pentru diminuarea impactului uman asupra climei și o tranzitie către un mediu mai curat și o societate mai sănatoasă”, Raluca Fiser, Președintele World Cycling Alliance și Green Revolution.

Campania globală de comunicare a fost realizată cu sprijinul echipei Hogarth Romania și vorbește tocmai despre această bucurie simplă a mersului pe bicicletă, un sentiment care leagă oameni din întreaga lume într-o comunitate care crește semnificativ, de la an la an.

”Oricine ne face o vizită la sediu poate vedea o frumoasă parcare de biciclete.  Nici că se putea o întâlnire mai potrivita. Ne simțitm onorați să facem parte din această mișcare și am fost foarte bucuroși că World Cycling Alliance ne-a oferit șansa de a colabora pentru această campanie.

Sperăm la cât mai multe ediții și la o creștere semnificativă a comunității iubitorilor de biciclete și în România”, spune Anamaria Nicoda, Creative Director Hogarth România.

În București, evenimentul principal care susține comunicarea acestei mișcări va avea loc sâmbătă, 9 iunie, la Roaba de Cultură din parcul Herăstrău.