3 imunitati, supuse votului Parlamentului

Dan Şova, Darius Vâlcov şi Theodor Nicolescu vor afla dacă pot fi reţinuţi de procurori.

Se anunţă o zi plină la Parlament.

În plenul Camerei Deputaţilor, va fi supusă votului imunitatea liberalului Theodor Nicolescu. Alesul PNL este bănuit de implicare în scandalul retrocedărilor ilegale. Colegii săi de partid au anunţat că vor vota la vedere.

La Senat, sunt în dezabatere două cazuri.

Procurorii au cerut încuviinţare pentru a-l urmări penal şi reţine pe Dan Şova, fost ministru social-democrat al Transporturilor, pe care îl acuză că a abuzat de funcţie şi a beneficiat, prin firma sa de avocatură, de contracte cu societăţi energetice de stat. Comisia juridică şi-a dat avizul favorabil.

În schimb, pentru social-democratul Darius Vâlcov, a fost egalitate la vot, 5-5 şi o abţinere. Fostul ministru PSD al Finanţelor, care riscă să fie reţinut de propria aniversare, este suspectat că a încasat o mită de 2 milioane de euro pe când era primar la Slatina din partea PDL.

Ieri, procurorii au anunţat că deschis un nou dosar pe numele lui Darius Vâlcov şi cer – de asemenea – permisiunea pentru urmărire penală şi reţinere. Anchetatorii susţin că au descoperit un seif, care i-ar aparţine social-democratului, şi în care se aflau 3 kilograme de aur, sume mari de bani, dar şi tablouri.

Astăzi, am putea afla şi numele celui care îl va înlocui pe Darius Vâlcov la conducerea Ministerului Finanţelor, după cum a anunţat recent premierul Victor Ponta, cel care asigură interimatul la conducerea instituţiei.