Confidenţialitate

Iași: 3 fetițe, spitalizate după ce au fost spălate pe cap cu o substanță de uz veterinar

Fetele au fost duse la urgență la spital, după ce au fost spălate pe cap cu o substanță toxică,  folosită, de regulă, la omorârea căpușelor.

Părinții ei au sunat întâi la 112, unde au fost sfătuiți să le spele imediat cu multă apă.

În vârstă de 6, 9 și 11 ani, fetele nu au avut nevoie de internare la terapie intensivă, iar starea lor s-a îmbunătățit față de momentul internării, spune Lavinia Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalul Sfânta Maria din Iași:

”La Spitalul de Copii Sfânta Maria Iași s-au internat 3 copii, în vârstă de 6, 9 și 11 ani, cu intoxicație cu o substanță – cipermetrină – de uz veterinar pentru decontaminarea de căpușe și alte insecte. Starea copiilor este bună, nu au necesitat, internare în terapie intensivă, vor rămâne internați pentru repetarea analizelor” , a spus medicul Lavinia Ionescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Medicii spun că spălarea cu apă din abundență după folosirea acelei substanțe a contat, dar că aceasta nu e suficientă și în astfel de situații trebuie să mergi de urgență la spital:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Săptămâna trecută, 3 fetițe dintr-o localitate din județul Brașov au murit, după ce bunica le-a spălat pe cap cu o substanță de uz veterinar, folosită pentru deparazitarea externă a oilor.

Bunica a crezut că în acest fel le scapă pe fete de păduchi.

Intoxicate cu acea substanță care le-a pătruns prin pielea capului, fetele au intrat în stop cardiorespirator. Două dintre ele au murit pe loc, iar a treia, la spital.