Confidenţialitate

3 clase de elevi din Azuga vor face orele în clădirea primăriei. Școlile din oraș sunt în reabilitare | AUDIO

În localitatea Azuga din județul Prahova- școala gimnazială și liceul Teoretic sunt în reabilitare, așa că autoritățile au fost nevoite să găsească alte soluții pentru ca elevii să înceapă anul școlar la timp. Primarul a spus că s-a ajuns în această situație din cauza birocrației.

3 clase primare de elevi vor învăța în clădirea primăriei, elevii mai mari vor merge la cursuri în pensiuni ale profesorilor aflate tot în Azuga, în timp ce liceenii vor face naveta în Bușteni- o localitate învecinată și vor fi transportați cu un autocar.

Primarul orașului Azuga, Ciprian Barbu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Am exclus varianta online. Pentru clasele 0-4 : 3 spații sunt în clădeirea primariei: în biroul primarului, registratură și sala de ședinte a consiliului local, o sala de ședințe ne-a fost pusă la dispoziție de ocolul silvic al orașului Azuga, alti 2 profesori au pus 3 spații la dispoziție în proprietățile personale, proprietăți destinate taberelor de copii, iar copii claselor 5-12 vor face naveta la Bușteni.”

Primele lucrări, cele de la școală, ar trebui să fie gata în luna octombrie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Școala generală va fi gata cel târziu la jumătatea lui octombrie. Atunci clasele 0-4 care sunt în oraș vor reveni la școala generală. Aducem și celelalte clase de la Bușteni care vor învăța în localul școlii generale în 7 clase, iar cele 3 clase din primarie vor fi funcționale pentru clasa a 8-a și a 12-a până la deschiderea liceului.”

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin