Confidenţialitate

29 de copii din Pitești, internați cu toxiinfecție alimentară. Inspectoratul Școlar va controla toate școlile din județ

Toate grădinițele, școlile și liceele din județul Argeș – în care elevilor li se servește o masă – vor fi verificate începând din această săptămână.

Timp de 2 săptămâni, inspectorii școlari împreună cu cei de la Direcția de Sănătate Publică și Direcția Sanitar-Veterinară vor controla alimentele primite dar și modul în care acestea sunt preparate și servite.

Șeful Inspectoratului Școlar Argeș – Dumitru Tudosoiu – ne-a declarat că acțiunea vine după ce zeci de copii care au mâncat la cantina școlii nr. 16 din Pitești au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Noi am deschis o anchetă cu privire la respectarea procedurilor legale și, bineînțeles, a tuturor pașilor metodologici din fiecare unitate de învățământ care desfășoară aceste programe. Am constituit o ehipă mixtă pentru a verifica toate unitățile de învățământ care au cantină proprie sau programe de tip after-school sau de tip step by step”, a spus, pentru Europa FM, Dumitru Tudosoiu.

Șeful Inspectoratului Argeș susține că nu vor fi verificate și unitățile unde elevilor li se servesc doar cornuri și lapte.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Lapte și corn nu sunt probleme, sunt produse ambalate, vin în fiecare zi produse proaspete și nu am avut până acum, de când se derulează programul, probleme de genul acesta”, a spus șeful ISJ Argeș.

 

29 de copii rămân internați    

 

Inițial,  medicii anunțau că 32 de copii din Pitești au fost internați cu toxiinfecție alimentară, numărul acestora a crescut între timp.

În total, 52 de elevi s-au prezentat la spital.   29 dintre ei sunt încă internați – ne-a explicat purtătoarea de cuvânt a Spitalului de Pediatrie din Pitești, Adina Enescu.

Medicii spun că starea lor este, în general, bună – așa că ar putea fi externați curând.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Toți copiii s-au prezentat cu stare generală bună, echilibrați, doar simptomatologia: dureri abdominale, scaune modificate, febră vărsături.  Toți au, însă, o evoluție bună”, a declarat, pentru Europa FM, Adina Enescu.

Să mai spunem că peste jumătate dintre copiii de la școala nr 16 din Pitești, înscriși în programul Step by Step, au ales să nu meargă luni la cursuri.

Doar 120 din 260 au mers astăzi la ore, anunță conducerea unității.