28 de state sarbatoresc Ziua Europei, Rusia marcheaza Ziua Victoriei

O paradă militară impresionantă a avut loc în Piața Roșie din Moscova unde rușii au celebrat 69 de ani de la victoria împotriva Germaniei naziste, în anul 1945.

Peste 11.000 de soldați și cadeți de la școlile militare, 151 de echipamente militare și 69 de avioane și elicoptere.

O tehnică militară impresionantă pe care Federația Rusă a expus-o în Piața Roșie din Moscova, cu ocazia Zilei Victoriei.

Președintele Vladimir Putin, prezent la ceremonie, a rostit o alocuțiune, care s-a încheiat în uralele miilor de participanți.

Liderul de la Kremlin a reamintit ce semnificații are 9 Mai pentru țara sa: ‘intotdeauna ne vom aduce aminte acest razboi si trebuie sa le multumim celor care s-au sacrificat pentru victoria noastra’ a spus Putin in fata multimii.

Pe lângă parada de la Moscova, defilări militare mai sunt programate în alte 23 de mari oraşe ale Rusiei şi în Sevastopol, oraş care găzduieşte sediul flotei ruseşti de la Marea Neagră.

Acolo va ajunge și Vladimir Putin în această după-amiază. Informația nu este încă oficială, însă cancelarul german Angela Merkel a arătat ‘că ar fi păcat ca liderul rus să se folosească de această ocazie pentru a merge în Crimeea’.

În Ucraina nu vor fi organizate festivitati, pentru a nu provoca alte violente in sudul si estul tarii.