23 de persoane au murit după ce un incendiu a izbucnit pe o ambarcaţiune în apropiere de Jakarta

Autorităţile indoneziene au anunţat duminică dimineaţa că până la 23 de persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte 32 au fost rănite după ce un incendiu a izbucnit la bordul unei ambarcaţiuni supraaglomerate, care transporta aproximativ 250 de turişti spre insulele situate la nord de metropola Jakarta, scrie Reuters.

Martorii susţin că un incendiu a izbucnit la scurt timp după ce ambarcaţiunea a plecat din portul Muara Angke, situat în nordul Jakartei.

Anchetatorii cred că incendiul a pornit de la un scurt-circuit la generatorul de enegie electrică utilizat pe ambarcaţiunea turistică.

”Un nor gros de fum s-a ridicat deodată, toată cabina era în întuneric. Toţi pasagerii au intrat în panică şi au fugit pe punte pentru a arunca bărcile de salvare în apă”, a declarat o persoană rănită în incendiu.

De asemenea, acesta a explicat că flăcările au crescut imediat în intensitate atunci când au ajuns la rezervorul ambarcaţiunii.

Autorităţile indoneziene au transportat ambarcaţiunea distrusă înapoi în port, unde au ridicat zeci de cadavre complet carbonizate.

Directorul agenţiei indoneziene de căutare şi salvare susţine că la bordul ambarcaţiunii erau 248 de persoane, iar 32 sunt tratate acum în spitalele din Jakarta.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS