Confidenţialitate

22 de imigranți, prinși sâmbătă la granițele României

Două grupuri de migranţi au fost descoperite de Poliţia de Frontieră, sambătă, la graniţele României. In total, polițiștii din Constanța si Timiș au retinut 22 de persoane.

Unul dintre grupuri, format din patru libanezi şi un algerian a fost depistat de poliţişti în apropierea localităţii Lunga din judeţul Timiş, foarte aproape de graniţa cu Serbia. Un agent al Poliţiei de Frontieră a observat, cu ajutorul unei camere cu termoviziune, un grup de persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontieră spre interiorul ţării.

Imediat au intervenit mai multe patrule de supraveghere a frontierei de stat, împreună cu jandarmii, grupul de migranţi fiind prins în apropierea graniţei. Migrantii au vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani si voiau sa ajunga in vestul Europei.
Al doilea grup era format din 17 persoane şi a fost depistat de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în localitatea Ostrov din judeţul Constanţa, în apropiere de punctul de trecerea frontierei cu Bulgaria. Cei 17 au declarat că sunt sirieni şi că voiau să ajungă tot in vestul Europei.

La finalul cercetărilor, ambele grupuri, atât cel depistat la Lunga, cât şi cel de la Ostrov vor fi returnate în Serbia şi, respectiv, Bulgaria, conform protocoalelor cu cele două state privind readmisia.