Confidenţialitate

217 români, confirmați cu COVID-19 în străinătate. Cei mai mulți, în Spania și Italia

Un număr de 217 de români din diaspora s-au infectat cu coronavirus.

Dintre aceștia, cei mai mulți sunt din Spania, 126 de oameni, și din Italia, unde sunt 57 de cetățeni români îmbolnăviți, informează Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

„În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 217 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 126 în Spania, 57 în Italia, 14 în Franța, 7 în Germania, 4 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia și câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia și SUA”, transmite sursa citată.

De la începutul epidemiei de COVID-19 și până la acest moment, 25 de cetățeni români aflați în străinătate, 9 în Italia, 6 în Franța, 4 în Marea Britanie, 5 în Spania și unul în Germania, au decedat.

Până joi, pe teritoriul României, au fost confirmate 2.738 de persoane infectate cu coronavirus, fiind înregistrate 278 de cazuri noi, iar 94 de oameni și-au pierdut viața din cauza complicațiilor provocate de COVID-19, anunță Grupul de Comunicare Strategică (GCS).