21 dintre răniții de la Colectiv au fost transferați până acum în cinci ţări

Răniții au ajuns în Belgia, Olanda, Austria, Israel și Germania, arata un bilanț al Ministerului Sănătății, transmis la solicitarea MEDIAFAX.

Opt pacienţi se află în spitale din Belgia, câte doi în clinici din Austria şi Israel, iar unul în Germania. Alti opt răniţi au fost transportaţi la unităţi medicale din Olanda, doi dintre aceşta decedând, unul în ambulanţă spre spital şi un altul la spitalul din Rotterdam.

Printre cei transferaţi la un spital din Belgia se afla şi Bogdan Moleșag, toboșarul trupei Up to Eleven și cameraman la Prima TV. El s-a numărat printre persoanele rănite care au fost transportate sâmbătă cu două aeronave C-27 J Spartan la spitale din Olanda și Belgia. Sâmbătă seară, două victime – Mariana Oprea și Alexandru Hogea – au fost preluate de aeronave ale Inspectoratului General de Aviație şi duse în Austria.

Ministerului Sănătății a mai precizat că, duminică la prânz, mai erau internați în spitalele din București 95 de răniți în incendiul din Colectiv, dintre care 36 în stare gravă și critică, iar 57 stabili.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS