21 de persoane au murit din cauza gripei în această iarnă. Medicii recomandă în continuare vaccinarea

Numărul total de infecții respiratorii acute la nivel național în săptămâna 8 – 14 februarie a fost de 91.244, iar numărul de cazuri de gripă a fost de 319, a informat, joi, Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică neconfirmată, infecții acute ale căilor respiratorii superioare și pneumonii) a fost de 91.244, cu 11,7% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (103.306) și apropiat de cel înregistrat în săptămâna precedentă (91.127).

În săptămâna 8-14 februarie, s-au înregistrat la nivel național 319 cazuri de gripă, comparativ cu 272 de cazuri înregistrate în aceeași săptămână din februarie, anul trecut. De asemenea, s-au mai înregistrat 43 de cazuri de Infecție Respiratorie Acută Severă (SARI), cu opt mai multe față de săptămâna precedentă și cu 12 mai multe față de aceeași perioadă a sezonului anterior.

Activitatea gripală evoluează cu intensitate medie, în focare locale (București) și cazuri sporadice în unele județe, morbiditatea prin infecții respiratorii acute având valori comparative cu cea înregistrată în săptămâna precedentă și încadrându-se în intervalul așteptat, potrivit CNSCBT.

Astfel, în săptămâna 8-14 februarie, au fost comunicate 12 decese noi la cazuri de SARI confirmate cu virus gripal, din care 10 cu A(H1)pdm09 și două cu AH3.

De asemenea, au mai fost confirmate 21 de decese cu virus gripal, din care 19 cu A(H1)pdm09 și două cu AH3.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Chiar dacă răspândirea virusului gripa a mai scăzut în intensitate, medicii recomandă în continuare vaccinarea.

Unele categorii de persoane, precum vârstnicii, copiii și femeile gravide sunt mai sensibile.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS