Confidenţialitate

2 căţei, profesorii copiilor din Ilfov

Un ONG din judeţul Ilfov a găsit o modalitate inedită de a-i antrena pe copii să înveţe în cadrul programelor sale de vară. Între 20 şi 26 iulie, la a 6-a ediție a Săptămânii Magice ,copiii vor face cunoștință cu doi ”dascăli” mai puțin obișnuiți. Două cățelușe, Mimi și Nora (FOTO), au fost pregătite prin dresaj să devină profesori pentru copiii cu dificultăți de învățare. Echipa de profesori patrupezi, formată din Mimi și Nora, este pregătită să-și ofere ajutorul: vor duce cărți copiilor cu dislexie, vor număra lătrând pentru a veni în ajutor copiilor cu discalculie sau vor oferi un exemplu, participând, în liniștite, la terapia prin muzică.

Asociația Edulier va organiza, în perioada 20 – 26 iulie 2015 noua ediţie a Săptămânii Magice, proiect care și-a propus educarea non formală a copiilor din Corbeanca și Periș în timpul vacanței de vară, incluziunea socială a copiilor proveniți din familii defavorizate și refacerea spiritului comunitar în județul Ilfov. Sub sloganul “Punem cartea-n cui”, organizatorii vor oferi celor 400 de copii, cu vârste între 4 și 13 ani, șapte zile pline de activități educative, într-o atmosferă de joacă și voie bună, menite să micșoreze distanța socială și culturală între copiii din această zonă, dar și să ofere celor mici o experiență inedita de vacanță

Săptămâna Magică își propune să stârnească pasiunea și curiozitatea copiilor fie că este vorba de știință, artă, literatură, participare civică sau sport. Astfel, fiecare zi va avea o temă creativă prin care copiii pot învăța și își pot dezvolta imaginația și creativitatea: Ziua inventiilor nepericuloase, Ziua verde, Ziua hartiei, Ziua jurnalismului, Ziua campionilor, Zilele pentru parinti si copii.

Proiectul este gândit ca o serie de ateliere de educație, în care învățarea se face în mod participativ, informal, experențial, ludic. Toate activitățile Edulierului sunt concepute ca “once in a lifetime opportunity” – atât temele atelierelor, cât și abordarea aducând ceva nou pentru copiii din cele două localități ilfovene care participă activ la proiect. Educația comunitară este o componentă foarte importantă a Edulierului: toleranța, respectul, compasiunea și implicarea sunt dobândite prin interacțiunea dintre copii proveniți din categorii sociale opuse.

”În cei șase ani de când organizăm proiectul Săptămâna Magică Edulier, cea mai mare provocare a muncii noastre nu a fost lucrul cu sutele de copii pe care i-am inclus în proiect sau implementarea atelierelor, ci convingerea opiniei publice că în satele bogate din jurul Bucureștiului există copii săraci care au nevoie de sprijinul comunității” a declarat Cristiana Ionescu, inițiatoarea proiectului.

”Ne-am alăturat proiectului EDULIER cu mare drag, încă din primele ediții. Motivul este destul de simplu: suntem interesați să contribuim la o societate mai bună începând cu prima caramidă, și anume, educația copiilor și formarea lor pentru un viitor mai bun. Ne dorim să le deschidem ochii spre lumea din jur, să îi responsabilizăm mai mult, să îi facem să privească știința într-un mod pozitiv, să le încurajăm curiozitatea și să le-o direcționăm într-un mod constructiv. Iar pentru că dincolo de ”science” suntem și „fun”, ne bucurăm să le aducem zâmbetul pe buze și să îi auzim râzând zgomotos, așa cum le stă bine unor copii” spune Andreea Stoica, FUN SCIENCE

Bazată 100% pe voluntariat, Asociaţia Edulier îi îndeamnă pe toți cei care vor să facă o faptă bună să susțină activitățile sale, lunar. Cu numai 50 de lei/lună putem dărui copilăria şi schimba viața unui copil care azi nu îndrăznește să viseze. Despre cum vă puteți implica în proiectele Edulier și schimba viitorul copiilor prin educație, aflați accesând pagina http://www.edulier.ro/ajuta-si-tu/

Cei care vor să se alăture campaniei, pot contacta echipa Edulier la telefon: 0758 933 341 sau la email: edulier.corbeanca@gmail.com.