2 aprilie: Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

Deși Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului se marchează pe 2 aprilie, mai mulți copii cu autism, Sindrom Down, ADHD și voluntari ai Asociației Conil au marcat în avans această zi.

Ei au înălțat astăzi baloane albastre cu heliu spre cer, la Școala Primară Conil.

De asemenea, fiecare copil prezent la evenimentul „Privește-mă în ochi!” a compus din piesele albastre ale unui puzzle o inimă, pe care au lipit-o pe o coală de hârtie.

Atât copiii, cât și voluntarii Asociației Conil au fost îmbrăcați în albastru.

La nivel internațional culoarea albastră și puzzle-ul sunt asociate cu autismul.

Duminică, în București, Muzeul Satului “Dimitrie Gusti”, Muzeul Naţional “George Enescu”, Sala Radio, sediul Kaufland din Barbu Văcărescu şi Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti vor fi iluminate în albastru.

Un marș pentru conștientizarea autismului va avea loc în după-amiaza zilei de duminică, 2 aprilie, în centrul municipiului Sibiu, organizat de către Fundația UCOS ‘Un copil, o speranță’ România, cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului.

Potrivit datelor statistice, în România ar exista circa 30.000 de adulți și aproximativ 20.000 de copii cu autism, iar unul din 120 de copii din țara noastră este diagnosticat cu autism, în timp ce la nivel european unul din 67.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS