Confidenţialitate

2 ani de război în Ucraina. Cristian Pîrvulescu: „Rusia nu mai este un stat. Rusia este doar o clică adunată în jurul lui Vladimir Putin” | AUDIO

În dimineața zilei de 24 februarie 2022, la ora 06:00, ora Moscovei, Vladimir Putin anunța declanșarea invaziei Rusiei în Ucraina printr-un mesaj televizat. Războiului nu trebuia să dureze mai mult de două săptămâni, dar a fost întâmpinat de o rezistență suprinzătoare a Ucrainei care a reușit să apere Kievul, transformând luptele într-un război de durată.

Cristian Pîrvulescu, politolog: „Europenii s-au mobilizat în final și încearcă să recupereze atât cât se poate din ceea ce americanii nu pot oferi”

Doi ani mai târziu, Ucraina este într-o poziție aproape la fel de complicată ca la începutul invaziei, spune politologul Cristian Pîrvulescu la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Și asta pentru că după ce Occidentul s-a mobilizat pentru a sprijini Ucraina, azi ucrainenii duc lipsă de muniție. Atacurile permanente ale rușilor au făcut din Ucraina o țară martir care rezistă împotriva tuturor calculelor, dar nu este foarte clar dacă va lipsi sprijinul american pentru că europenii s-au mobilizat în final și încearcă să recupereze atât cât se poate din ceea ce americanii nu pot oferi”, a spus politologul Cristian Pîrvulescu la Europa FM.

Cristian Pîrvulescu, politolog: „Rusia nu mai este un stat. Rusia este doar o clică adunată în jurul lui Vladimir Putin”

În ultimii doi ani, Rusia a demonstrat că orice este permis pentru atingerea scopului indicat de centrul de putere de la Kremlin, chiar cu prețul de a-și pune poporul într-o situație complicată, mai spune Cristian Pîrvulescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Dictatură personalizată, centrată pe un lider aparent carismatic care însă a reușit să distrugă întreg sistemul instituțional al statului rus, dar Rusia nu mai este un stat, ci Rusia este doar o clică adunată în jurul lui Vladimir Putin și care – așa cum a demonstrat și asasinarea lui Alexei Navalny – nu se dă în lături de la nimic. Merge până la capăt: asasinează adversari așa cum își pune poporul într-o situație foarte complicată”, a mai explicat politologul Cristian Pîrvulescu la Europa FM.

Sursa colaj foto: Shutterstock

Citește și: Cristian Diaconescu, despre războiul din Ucraina: „Industria militară a Federației Ruse este în stare de război”. Cosmin Popa: „Nu cred că lumea este pregătită să escaladeze acest conflict până la consecințele lui ultime” | VIDEO