Confidenţialitate

19 sportivi români s-au calificat până acum la Jocurile Olimpice de Iarnă din China | AUDIO

Clubul Steaua a anunțat că 6 dintre sportivii săi vor reprezenta România la competiție, la sanie, bob și ski alpin. În total, 19 sportivi români s-au calificat până acum, la Jocurile Olimpice de Iarnă din China, care încep pe 4 februarie.

Șeful misiunii României la Jocurile Olimpice, Florin Mișca,  spune la Europa FM, că până la finalul săptămânii, alți sportivi ar putea completa lotul României:

„Se derulează procesul de realocări și, practic, la finalul acestei săptămâni se trage linia finală, deci ar mai putea să primească dreptul de participare la Jocuri la patinaj viteză o sportivă, la skeleton un sportiv, la sărituri cu schiurile un sportiv, la biatlon un sportiv, deci încă patru. Poate, cu puțin noroc, să apară și al 24-lea.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

România are până acum o singură medalie la Jocurile Olimpice de iarnă, de bronz. Au câștigat-o în 1968 Ion Panțuru și Nicolae Neagoe, la bob.

Acum, șeful misiunii României la Jocurile Olimpice de iarnă spune că toată lumea sportului de la noi speră la rezultate mai bune decât la concursurile similare precedente:

„Este un număr de sportivi cu drept de participare comparabil cu edițiile anterioare. Mergem acolo cu speranța că vom depăși din punct de vedere al punctării în clasamentele olimpice, că vom depăși edițiile anterioare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Jocurile Olimpice de Iarnă au loc în perioada 4-20 februarie. 

Autor: Anca Grădinaru

Sursa foto: Captură video Facebook / Comitetul Olimpic si Sportiv Roman

Citește și: Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, fără spectatori străini