174 de tineri artiști au trecut de preselecţia concursului Enescu 2016

Juriul de specialitate a selectat 174 de tineri artiști pentru a intra în competiție la această ediție a Concursului George Enescu.

Este întâia oară când se organizează preselecţie, urmare a numărului mare de candidaturi, de peste 300, la secţiunile vioară, violoncel şi pian.

Candidații îşi pot împlini visul de a deveni mari muzicieni ai lumii pe scena Ateneului Român, între 3 și 25 septembrie.

Artiştii selectați provin din țări precum Germania, Coreea de Sud, Italia, Spania, Franța, Croația, Rusia, Ucraina, Republica Moldova, Grecia, Lituania, Letonia, Argentina, Cehia, China, Coreea de Sud, Thailanda, SUA, Canada, Turcia, Australia, Noua Zeelandă, Taiwan, Japonia, Thailanda, Cehia, Argentina, dar şi România.

Juriul de specialitate al ediției 2016 este format din muzicieni și profesori de top la nivel internațional, printre aceștia numărându-se nume precum cele ale violoniștilor Pierre Amoyal și Silvia Marcovici, ale violonceliștilor Natalia Gutman, David Geringas și Arto Noras  și ale pianiștilor Peter Donohoe, Dana Borșan și Andrei Sitarev.

Pentru secțiunea de compoziție, toate lucrările înscrise au fost trimise spre jurizare, iar câștigătorii vor fi anunțați pe 3 septembrie, în ziua deschiderii ediției 2016 a Concursului Enescu.

Valoarea totală a premiilor din cadrul Concursului Enescu 2015 este de 115.000 de euro.