Confidenţialitate

17 hectare din Caracal au ajuns la unul dintre şefii clanurilor interlope

17 hectare de teren din Caracal, au ajuns la Nicuşor Oacă, unul dintre şefii clanurilor interlope din oraş, prin semnătura senatorului PSD, Paul Stănescu.

Transferul a avut loc în 2013, când Paul Stănescu era preşedinte al Consiliului Judeţean Olt.

Documentul a apărut în presă chiar în ziua în care senatorul PSD declara că nu are şi nu a avut niciodată vreo legătură cu interlopii din judeţ.

În 2013, Comisia de Amenajarea Teritoriului și Urbanism, condusă de Paul Stănescu – preşedinte al CJ Olt la acea vreme – a avizat construirea unui parc cu panouri fotovoltaice întins pe 17 hectare, la Caracal.

Beneficiar este Nicușor Oacă, unul dintre șefii clanurilor interlope din oraș.

Documentul – pe care apare semnătura lui Paul Stănescu – a fost publicat de jurnalista Sorina Matei.

Cu câteva ore înainte, senatorul PSD Paul Stănescu a declarat că există interlopi în judeţul Olt, dar nu îi cunoaşte şi nu a avut niciodată vreo legătură cu ei.

Declaraţia senatorului PSD de Olt vine în contextul Cazului de la Caracal, în care este cercetată dispariţia a două adolescente.

Pentru a rezolva cazul, poliţia a cerut ajutorul unor persoane considerate ca făcând parte din lumea interlopă a locului, iar autorităţile sunt acuzate nu doar că acceptă tacit existenţa acestor grupări, dar şi că le protejează sau au relaţii cu ele.