Confidenţialitate

160 de ani de la înființarea Senatului României: Eveniment marcat cu o ședință solemnă și un concert aniversar la Ateneul Român | AUDIO

Senatul Românei împlinește astăzi 160 de ani de la înfiinţare. Pentru a marca momentul, se va organiza o şedinţă solemnă, dar și un concert aniversar la Ateneul Român. Cheltuielile pentru evenimentul aniversar se ridică la 1 milion de lei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Senatul Românei a fost înfiinţat prin documentul constituţional numit „Statutul dezvoltator al Convenţiei de la Paris”, în 1864.

Cei 160 de ani de la înființarea organului de stat vor fi marcați printr-o şedinţă solemnă, dar și print-un concert aniversar la Ateneul Român.

Printre invitați – actuali membri ai Senatului, foşti preşedinţi ai forului legislativ, și alți reprezentanţi ai autorităţilor statului şi ai misiunilor diplomatice acreditate în România. În total, aproximativ 750 de persoane, conform unui Memorandum intern, citat de Agerpres.

Se vor acorda și cadouri simbolice, printre care plachete aniversare, medalii, albume, pixuri, agende.

Costurile estimate pentru acest eveniment se ridică la aproximativ 1 milion de lei.

Sursa foto: senat.ro

Citește și: Metamizolului și efectele lui nocive, investigate de Agenția Europeană a Medicamentului. Substanța este prezentă în numeroase medicamente | AUDIO