16.528 de persoane au votat în diaspora până la ora 11

Cetăţenii români aflați în străinătate au la dispoziţie 417 secţii de votare deschise în peste 90 de ţări.

Un număr de 16.528 de persoane au votat în diaspora, până la ora 11,00, conform site-ului oficial al Biroului Electoral Central (BEC).

Pe lângă votul prin corespondență, cetățenii români din străinătate vor mai putea vota la secția la care sunt arondați sau la secțiile amplasate la misiunile diplomatice din țara de domiciliu

Pentru exercitarea votului prin corespondenţă, cetăţenii români s-au putut înscrie în Registrul Electoral cu opţiunea pentru votul prin corespondenţă. Până vineri, 11 noiembrie, românii aflaţi în diaspora au expediat spre Bucureşti primele voturi, a anunţat Alexandru Petrescu, președintele Poștei Române, instituția care transmite în străinătate plicurile pentru votul prin corespondență.

Cele mai multe plicuri s-au trimis în Spania (aproape 2.800) și în Italia (aproape 1.300). În Republica Moldova s-au înscris să voteze prin corespondenţă aproape 900 de români.

În străinătate au fost înființate 417 secții pentru alegerile parlamentare, cu 123 mai multe decât la alegerile prezidențiale din 2014.

Biroul Electoral Central este așteptat să ofere primele rezultate, cele parțiale, în dimineața zilei de luni, de 12 decembrie.

Hartă interactivă cu prezența vot la Alegerile Parlamentare

Pentru prima dată în istoria alegrilor libere din România, Guvernul pune la dispoziție o hartă interactivă cu prezența vot la Alegerile Parlamentare. Datele oficiale sunt furnizate de BEC și sunt actualizate în hartă  la fiecare 5 minute. Harta poate fi accesată în această pagină sau la adesa dedicată http://radar.ithub.gov.ro/.

Hartă interactivă cu prezența vot la Alegerile Parlamentare oferă posibilitatea de a urmări prezența la vot pe județe, dar și din diaspora, secții de votare din țară sau străinătate.

Aproape 6500 de candidați caută să câștige, duminică, cele  466 de locuri în Parlamentul României.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS