157 de migranți din Iran și Irak pe o navă eșuată în Marea Neagră; nava a fost adusă la mal

Nava eșuată pe Marea Neagră azi noapte avea la bord peste 157 de migranţi din Iran şi Iran, dintre care 56 de copii. Ambarcaţiunea a ajuns în Portul Midia. Este a patra navă cu migranți depistată de Garda de Coastă în ultima săptămână. Migranții au fost triați și identificați.

Nava cu 157 de persoane, între care 56 de copii, din Iran şi Irak a eşuat pe Marea Neagră. Plutea în derivă și a transmis prin sistemul radio mesaje de ajutor din cauza vântului puternic. Marea era agitată, cu valuri ce depăşeau doi metri.

Nava a fost tractată de o ambarcaţiune comercială şi adusă la ţărm. A ajuns în Portul Midia azi noapte în jurul orei 2. De asemenea, au fost informate autorităţile de frontieră bulgare şi turce.

Cei 157 de migranți au fost duşi temporar într-un spaţiu de la sediul Gărzii de Coastă, urmând  să fie supuşi azi procedurilor de verificare.

În urmă cu 4 zile, alte două ambarcațiuni cu 300 de migranți, între care 36 de copii, a fost interceptată de către autorităţile române, în zona Vama Veche – 2 Mai. O a doua ambarcaţiune la bordul căreia se aflau 120 de migranţi a fost depistată în largul mării vineri noapte.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS