152.000 de clienți au cerut amânarea ratelor la creditele bancare

152.000 de clenți au cerut băncilor amânarea ratelor la creditele bancare angajate, valoarea totală a acestora fiind de 3,3 miliarde de lei, a declarat, vineri, ministrul Finanțelor Florin Cîțu, la finalul unei întâlniri cu conducerea Asociației Române a Băncilor.

Ministrul a discutat cu reprezentanții sistemului bancar despre programul IMM Invest și despre relaxarea procedurilor acestuia, despre solicitările de amânare a ratelor, precum și de programul de relansare economică. Cîțu a spus că programul adresat companiilor mari a trecut într-o primă lectură în ședința de Guvern de joi.

Conform celor mai recente informații, pe fluxul băncilor partenere proiectului IMM Invest au fost aprobate în jur de 5.000 de credite, iar acestea urmează a fi transmise către Fondul de Garantare. Un număr de 451 de credite în valoare de peste 300 de milioane de lei au fost transmise către FNGCIMM pentru acordarea garanţiei. Numărul creditelor acordate deja este mult mai redus.

Sergiu Oprescu, președintele Consiliului Director al ARB, spune că cifrele comuncate tin de perioada de început în care se află programul, și că sistemul bancar a primit într-o singură săptămână un număr de solicitări pe care în mod obișnuit îl primea în 6 luni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS