150 de pensionari din Giurgiu au protestat in aceasta dimineata (AUDIO)

Motivul: conturile Casei de Ajutor Reciproc sunt blocate, iar numărul împrumuturilor a scăzut la jumătate.

Problemele celor de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Giurgiu au început în luna mai a acestui an. Atunci, membrii CAR s-au împărţit în două tabere, au ţinut două Adunări Generale, separat, şi au fost aleşi doi preşedinţi. La presiunile majorităţii pensionarilor, unul dintre ei a renunţat, teoretic, la funcţie, dar a atacat în instanţă decizia privind noua conducere.

Din acel moment, aproape totul s-a blocat la CAR Giurgiu. Nu mai pot fi acordate împrumuturi decât din încasări, adică aproape 2 milioane de lei, faţă de 5 milioane cât puteau fi rulaţi şi tot mai puţini vârstnici şi-au luat banii. Cei mai norocoşi au aşteptat câteva luni bune pentru asta. Nemulţumiţi, pensionarii au ieşit, astăzi, în stradă. Au mărşăluit, între 9 şi 11, şi au pichetat sediile a două bănci.

Protestul a fost, totuşi, unul paşnic, iar oamenii spun că solicită fostei conduceri a CAR să îşi retragă acţiunea din instanţă. De menţionat este că, deşi dosarul a fost depus în luna mai, cei de la Judecătorie nu au dat nici până acum un prim termen.