Confidenţialitate

15.700 de români și-au anulat sau modificat programările la vaccinare ieri și astăzi. O mare parte dintre locuri s-a ocupat

Peste 15 mii de români și-au anulat sau modificat programările la vaccinarea împotriva covid 19, în ultimele 24 de ore, însă vicepreședintele Comitetului Național de Vaccinare, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu, spune, la Europa FM, că acest lucru nu reprezintă nicio problemă.

Asta în ciuda faptului că anularea programărilor vine în contextul carantinării a 4 mii de doze de vaccin Astra Zeneca, doar din preacauție, insistă secretarul de stat Andrei Baciu.

Oficialul CNCAV spune că locurile lăsate libere s-au ocupat între timp în mare parte.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În același timp, s-au ocupat toate locurile disponibile alocate cetățenilor din cele 9 orașe în care rata de infectare cu sars cov 2 a depășit 4,5 la mie.

Este vorba despre 33.600 locuri disponibile, iar  20.860 au fost ocupate de persoane eligibile la vaccinare în etapa a III-a.

Interesul românilor din etapa a III-a pentru vaccinare este uriaș.  Potrivit ziarului Libertatea, care îl citează pe  președintele Comitetului Național de Vaccinare, colonelul Valeriu Ghorghiță, jumătate de milion și-au făcut deja cont pe platformă și așteaptă ca de luni să se înscrie pe lista de așteptare.