14 judeţe sunt sub coduri galben şi portocaliu

Meteorologii au actualizat avertizările cod galben şi portocaliu de vânt puternic şi ploi, emise duminică, pentru 14 judeţe ale țării.

Astfel, sub avertizare cod galben de vânt şi ploi se află, până la ora 18:00, nouă judeţe: Bacău, Vrancea, Buzău, Braşov, Prahoba, Hunedoara, Sibiu, Alba şi Caraş-Severin.

Potrivit ANM, marţi după-amiază, în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, va continua să plouă şi se vor înregistra 20-25 de litri pe metru pătrat şi izolat 30 de litri pe metru pătrat.

Totodată, va fi vânt mai puternic în majoritatea zonelor, dar mai ales în sud, sud-est şi vest, unde vitezele vor atinge 50-70 kilomteri.

Codul portocaliu de ploi, cu peste 25-30 de litri pe metru pătrat şi izolat 50 de litri pe metru pătrat, vizează județele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa și iese din vigoare la ora 18:00.

Apoi, până la ora 23:00, aceste județe vor fi sub avertizare de cod galben, unde se vor acumula cantităţi de apă de 20-25 de litri pe metru pătrat şi izolat 30 de litri pe metru pătrat.

În acest interval va continua să plouă în zona Carpaţilor Meridionali, în cea mai mare parte a Olteniei, local în Muntenia şi în Carpaţii Orientali, dar ploile se vor diminua treptat în intensitate.

În regiunile sudice şi sud-estice, vântul va sufla cu viteze ce vor atinge 55-75 de kilometri la oră, iar la munte vor fi rafale de peste 80 de kilometri la oră.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS