14 candidati la Presedintia Romaniei (AUDIO)

Biroul Electoral Central are la dispoziție cel mult 48 de ore să înregistreze sau să respingă dosarele candidaților.

14 candidați și-au depus candidatura pentru Președinția României la Biroul Electoral Central, a anunțat purtătorul de cuvânt al instituției Marian Muhuleț.

Termenul de depunere a candidaturilor a expirat azi-noapte la ora 24.00.

Victor Ponta, candidatul alianţei PSD-UNPR-PC, Klaus Iohannis, din partea Alianței Creștin Liberale, dar și candidatul independent Monica Macovei au fost primii care au intrat în cursa pentru fotoliul de la Cotroceni.

Au urmat Elena Udrea din partea Partidului Mișcarea Populară și Călin Popescu Tăriceanu, ca independent.

Supriza cea mare a venit însă din partea fostului șef al serviciului de informații externe, Teodor Meleșcanu.

Semnăturile pentru candidatura sa au fost strînse de o formațiune aproape necunoscută – Partidul Dreptății Sociale – și de membrii unei fundații.

Și Corneliu Vadim Tudor și-a depus candidatura la președinție.

În cursa pentru alegerea Președintelui României au mai intrat Dan Diaconescu, candidatul Partidul Poporului, Kelemen Hunor de la UDMR, Szilagyi Zsolt , vicepreședintele Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania.

Acesta din urmă spune că vrea să aplice în România acele modele de regionalism și de autonomie care și-au dovedit viabilitatea în Uniunea Europeană.

Tot până aseară la miezul nopții și-au mai depus candidaturile Constantin Rotaru de la Partidul Alternativa Socialistă, William Brânză, de la Partidul Ecologist Român, Mirel Mircea Amariței de la Partidul Prodemo și candidatul independent Gheorghe Funar.

Biroul Electoral Central are acum la dispoziție cel mult 48 de ore să înregistreze sau să respingă dosarele candidaților.