Confidenţialitate

Spitale construite de firme și folosite de stat – Soluția premierului pentru Sănătate

Dacian Cioloș consideră că stabilirea unor astfel de parteneriate ar ajuta sistemul sanitar. Clădirile ar urma să fie ridicate de companii private și închiriate de stat. Acest lucru nu e sinonim cu …privatizarea Sănătății, a precizat șeful Guvernului.

Dacian Cioloș vorbit despre găsirea unui echilibru în ceea ce privește salariile din Sănătate, dar mai ales despre ghidarea investițiilor din domeniu.

Premierul a declarat că se gândește la o abrodare pe termen lung a investițiilor strategice in Sănătate, ci nu la una pe cicluri electorale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Practic, planul premierului este ca firmele private să construască și să administreze clădirile noilor spitale, care vor fi folosite de către stat.

Altfel spus, spitalul se mută în casă nouă, cu tot cu angajați și aparatură, iar statul va plăti constructorului un leasing pe câțiva zeci de ani, in loc să construiască spitalul din fondurile proprii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.



În noile spitale pacientii vor beneficia de acelasi servicii medicale ca în orice alt spital public. Personalul medical din spital rămâne angajat al statuluim la fel și  managementul medical. Partea privată se va ocupa exclusiv de administrarea clădirii.