Confidenţialitate

130 de cabinete noi pentru vaccinarea cu Pfizer vor fi deschise în țară

130 de cabinete noi vor deveni operaționale, de la 1 martie, pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech, au transmis, vineri, reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile, în aceste cabinete, iar capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet va fi de 60 de persoane pe zi.

Programarea pentru vaccinare se va putea realiza începând de sâmbătă, 27 februarie, și se adresează persoanelor vulnerabile care fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități.

Programările se pot face individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare .

În paralel, continuă programarea persoanelor înscrise în procesul de imunizare cu vaccinul produs de compania Oxford/AstraZeneca, mai anunță CNCAV.