Confidenţialitate

13 dintre polițiștii din Sibiu, bănuiți că luau mită de la soferi, au fost retinuți

25 de agenți sunt cercetați în acest dosar. Instanța a dat 15 ordonanțe de reținere, dar 2 agenți sunt internați în spital.

Surse apropiate anchetei, citate de Mediafax, spun că polițiștii fac parte din „elita” Serviciului Rutier, unii dintre ei fiind promovați în ultimii ani.

Agenții rutieri fi luat bani de la peste 100 de șoferi ca să nu fie amendați, iar banii ar fi ajuns drept sponsorizare pentru echipa de fotbal a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu.

107 şoferi care au încălcat legea în trafic ar fi dat mită unui număr de 25 de agenți de politie rutieră, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. Agenţii sunt suspectaţi că, în mod repetat, și-ar fi încălcat atributiile de serviciu.

Din 2019 până în prezent, au pretins şi au primit mită între 50 şi 500 de lei, foloase materiale sau alte servicii.

În schimb, polițiștii rutieri ar fi dat amenzi mai ușoare unor șoferi sau nu i-ar fi sancționat deloc, deși în unele cazuri șoferii ar fi trebuit să rămână fără dreptul de a conduce.

Astfel au fost întocmite procese verbale cu date nereale, ba chiar în unele cazuri agenții rutieri au făcut fals în acte semnând în numele conducătorilor auto.

Ministrul Afacerilor Interne a calificat drept “curăţenie în propria ogradă” cazul de la Sibiu.

“Noi, MAI, ne facem curăţenie în propria ogradă. Am spus de la început că sistemul imunitar al MAI trebuie să fie unul funcţional şi ceea ce vedem astăzi, rezultatul acţiunii Parchetului împreună cu Direcţia Generală Anticorupţie, structură a MAI, că s-a realizat la Sibiu, cu cele 17 mandate de percheziţie, 33 de mandate de aducere, pentru cei 25 de poliţişti de la Poliţia Rutieră, nu este altceva decât intenţia noastră de a curăţa pădurea de uscături”, a spus Lucian Bode, miercuri seara, la Antena3.