Confidenţialitate

13 copii din București, Suceava și Argeș, depistați cu Covid după ce au fost într-o tabără | AUDIO

13 copii din Suceava, București și Argeș au fost  depistați cu COVID-19 după ce au participat la o tabără în Alba. Firma organizatoare a fost amendata de DSP și riscă să-i fie oprită activitatea.

În urma anchetei epidemiologice, s-a stabilit că cei 13 copii din Suceava, București și Argeș, testați pozitiv, cu vârste între 11 și 18 ani, aveau deja simptome specifice infecției cu coronavirus la intrarea în tabără sau erau contacți direcți ai celor care prezentau simptome.

De altfel, aceștia au fost testați la întoarcerea acasă, după ce au părăsit tabăra. Inspectorii DSP au amendat societatea comercială responsabilă de organizare cu 10.000 de lei, pentru nereguli de igienă în blocul alimentar și la spațiile de cazare, urmând să dispună închiderea activității dacă acestea nu vor fi remediate în termen de două zile.

Reprezentanții direcției au impus organizatorilor taberei efectuarea triajului epidemiologic riguros, precum și condiționarea intrării în tabără de un test negativ COVID 19 pentru participanți.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Daniela Stoia