12 ministri care au facut parte din Guvernele conduse de Victor Ponta sunt suspectati de fapte de coruptie (AUDIO)

Alți 12 miniștri care au făcut parte din Guvernele conduse de Victor Ponta sunt suspectați de fapte de corupție – sau au fost deja trimiși în judecată – iar un ministru a fost deja condamnat la închisoare.

Daniel Chiţoiu, fost ministru de Finanţe, a fost scăpat de colegii din Camera Deputaților – care au respins solicitarea procurorilor privind începerea urmăririi penale. Ancheta viza constituirea unui grup infracțional în cadrul Autorității de Supraveghere Financiară.

Și fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, a fost salvat de colegii senatori. El este vizat în dosarul Romgaz.

Cristian David, fost ministru delegat pentru românii de pretutindeni – suspectat că ar fi primit mită jumătate de milion de euro, se află în arest.

DNA a cerut aprobarea Senatului pentru arestarea fostului ministru al Transporturilor, Dan Șova, în dosarul Rovinari -Turceni.

Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, este urmărită penal în Dosarul Microsoft. În același dosar, Parlamentul European trebuie să încuviințeze urmărirea penală a fostui ministru al Comunicaţiilor, Dan Nica.

Corneliu Dobriţoiu, fost ministru al Apărării, este judecat în dosarul privind atribuirea ilegală de locuinţe de la Ministerul Apărării către mai mulți generali.

Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor, este cercetat pentru trafic de influenţă în favoarea omului de afaceri Nelu Iordache, aflat în arest.

Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale, este judecat în dosarul referendumului din 2012 iar Victor Paul Dobre, fost ministru delegat pentru Administraţie, a fost suspectat de abuz în serviciu în același dosar – dar a fost scăpat de urmărirea penală de colegii deputați.

Lor li se adaugă Ioan Mang, fost ministru Educaţiei, suspectat de plagiat. Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor , a fost condamant în dosarul ‘Transformatorul’ la 5 ani de închisoare.