12 angajati ai carierei de carbune Rosiuta din cadrul complexului energetic Oltenia vor fi sanctionati de conducerea companiei (AUDIO)

Ei au protejat un lăcătuş mecanic în timp ce acesta desfășura activități de proxenetism.

Corpul de control al complexului energetic Oltenia, companie aflată în subordinea ministerului economiei, a dispus sancționarea a 12 persoane, angajate la UMC Roșiuța pentru că au pontat la serviciu, timp de 4 ani, un lăcătuș mecanic, arestat pentru proxenetism. 6 dintre ele, 3 ingineri și 3 maiștrii, vor avea desfăcute contractele de muncă, iar pentru alte 6, inclusiv directorul carierei, s-a propus diminuarea salariului cu 30% pentru o perioada de 3 luni.

Conform procuroriilor DIICOT, cei care l-au protejat pe proxenet au beneficiat de serviciile oferite de prostituate, unele minore, coordonate de lăcătușul mecanic.

Conducerea companiei a descoperit că inclusiv în zilele de 31 iulie și 1 august, când proxenetul era arestat, acesta fusese pontat la serviciu. Se va trece și la recuperarea sumelor de care proxenetul a beneficiat de la serviciu, in mod ilegal.