Confidenţialitate

11 persoane audiate în cazul celor doi jurnaliști și al activistului de mediu bătuți crunt | AUDIO

11 persoane duse la audieri în cazul celor doi jurnaliști și activistului de mediu bătuți crunt în timp ce filmau un documentar despre tăierile ilegale de pădure.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, a susținut, într-o declarație de presă, că victimele “au oferit informații vagi cu privire la agresori”, dar aceştia au fost depistaţi prin mijloace specifice:

S-au identificat și depistat deja 11 persoane implicate în eveniment care au fost conduse la sediul poliției în vederea audierii și stabilirii participației fiecăreia dintre persoanele implicate.

Polițiștii s-au sesizat din ofiiciu și au întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și distrugere.

Cu persoanele vătămate s-a relaționat permanent, ne-am asigurat că starea lor de sănătate este una bună, și având în vedere că au venit în București au fost îndrumate să depună o plângere prealabilă, necesară pentru punerea în mișcarea a acțiunii penale.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Şi cele trei victime dau declaraţii, la această oră, la sediul Poliţiei Române.

Ministrul Mediului a condamnat atacul, iar zeci de organizaţii neguvernamentale cer o anchetă urgentă în acest caz. Reamintim, regizorul și jurnalistul Mihai Dragolea, regizorul Radu Constantin Mocanu și activistul de mediu Tiberiu Boșutar au fost bătuți de aproximativ 20 de persoane într-o pădure din zona Dornelor, Suceava, unde filmau pentru un documentar internațional despre tăierile ilegale de pădure.

Foto Facebook/ Green Peace