Confidenţialitate

1000 de persoane vor fi evacuate dintr-un oraș de pe Insula Ischia după ce prognoza meteo arată că urmează din nou ploi torențiale și alunecări de teren | AUDIO

O mie de persoane vor fi evacuate dintr-un oraș italian afectat de o alunecare de teren. Pe Insula Ischia, unde săptămâna trecută au murit cel puțin 11 persoane, sunt prognozate, din nou, ploi torențiale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Locuitorii orașului Casamicciola Terme vor fi relocați în hoteluri situate în alte parți ale Insulei Ischia pentru două sau trei nopți, a spus comisarul pentru situații de urgență Giovanni Legnini. Peste o mie de persoane sunt vizate.

A precizat că măsurile au caracter de prevenție, decise ca urmare a unui alerte meteo. Pe Insula Ischia sunt așteptate, din nou, ploi torențiale și alunecări de teren.

În urmă cu şase zile, orașul situat în apropiere de Napoli a fost surprins de un val de noroi, moloz şi pietre prăvălite din zona înaltă a insulei, în timpul unei furtuni puternice. Cel puţin 11 persoane, între care trei copii, şi-au pierdut viaţa în urma catastrofei.

Sursa colaj foto: Twitter / Giuseppe Conte

Citește și: Italia: Cel puțin 8 persoane au murit în urma alunecărilor de teren de pe insula Ischia. Căutările continuă | AUDIO