Confidenţialitate

Vrancea: 100 de oameni vaccinați în câteva ore, la un târg duminical din Dumbrăveni

La târgul duminical de la Dumbrăveni, cel mai mare din zona de sud a județului Vrancea, a ajuns și ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, care la rândul său a făcut vaccinuri timp de o oră.

Vizita sa la centrul amenajat în târg face parte din strategia autorităților de a informa în principal persoanele din mediul rural cu privire la beneficiile vaccinării anti-COVID.

Dimineață la ora 7 s-a deschis pentru prima oară punctul mobil de vaccinare amenajat în târgul duminical de la Dumbrăveni. De cum s-a deschis, oamenii s-au așezat la coadă, ca să se vaccineze. Mulți dintre ei s-au bucurat că au putut face asta fără nici o bătaie de cap și au ales serul de la Johnson & Johnson, care se administrează într-o singură doză.

La centrul mobil deschis în târg a ajuns și ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, care s-a alăturat personalulului vaccinator. Timp de o oră, cei care au intrat în cort au fost vaccinați de ministrul Sănătății. În doar câteva ore, 100 de persoane au fost vaccinate, la alegere, cu ser Johnson & Johnson sau Pfizer.

Centrul mobil de la Dumbrăveni va fi deschis de acum încolo în fiecare duminică, au anunțat autoritățile județene, care se vor concentra în perioada următoare pe promovarea campaniei de vaccinare în mediul rural.

Claudia Toader, corespondent Europa FM:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.