Confidenţialitate

10 generali de brigadă din SRI, trecuți în rezervă de șeful statului

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, o serie de decrete trecere în rezervă a 10 generali de brigadă din cadrul SRI.

Prin aceștia, se află și Elena Istode, supranumită ‘’Anaconda’’, cea despre care presa centrală a scris că ar fi fost șefa ofițerilor acoperiți din Serviciul Român de Informații.

lena Istode, general de brigadă în cadrul SRI a ajuns în atenția publicului după ce, în presa centrală, au fost publicate fotografii cu acesta, în vacanță la Monaco și Cannes, alături de familia fostului parlamentar, Cristian Rizea, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor.

Deputatul explica la acel moment că Elena Istode este de 20 de ani prietenă cu familia sa, iar președintele de atunci al comisiei parlamentare de control al SRI, Adrian Țuțuianu spunea că prezența angajatei SRI în concedii, alături de familia Rizea nu ar fi ilegală, ci ar reprezenta o problemă din punct de vedere deontologic.

Printre generalii trecuți în rezervă de președintele Klaus Iohannis se mai află:  Gheorghe Ceauşu, Sorin Gabriel Cozma, Viorel Adrian Stan, Marioara Morgoş, Vasilică Babiuc, Cornel Văleanu, Emilia Cristina Posaştiuc şi Constantin Marius Stoica,

Trecerile în rezervă vin în contextul în care guvernul încearcă să modifice legea pensiilor speciale pentru angajații din poliție, armată și servicii secrete. Subiectul este discutat inclusiv în ședința PSD.