10% dintre turisti pleaca acasa cu diverse obiecte din hotelurile unde s-au cazat

Datele au fost adunate de la 140 de hotelieri români, care au completat un chestionar online trimis de un portal de rezervări.

Aproape 10 la sută dintre turiștii care s-au cazat în hotelurile și pensiunile din România au plecat acasă cu diverse obiecte din aceste unități de cazare – de la prosoape, papuci și tacâmuri, până la ghivece de flori sau chiar un furtun de stins incendiile.

Cel mai des, din hotelurile din România, dispar prosoapele.

Turiștii iau acasă și tacâmuri, telecomanda de la televizor, diverse obiecte sanitare sau alimente ori băuturi de la mini-bar pe care nu le mai declară la plecare.

Pe lista obiectelor «împrumutate» de turiști se mai află halatul de baie, papucii, lenjeria de pat, ghivece de flori sau jardiniere și chiar cheia de la cameră.

Este cazul unui turist care a refuzat să achite serviciile hoteliere și a părăsit unitatea de cazare, pe ușa de la balcon, cu tot cu cheia de la cameră.

O altă persoană a înlocuit toate becurile cu led din apartament cu unele cu incandescență.

Printre cele mai valoroase obiecte pe care turiștii au ales să le ia din camera de hotel drept suvenir se numără uscătoarele de păr, tavă din inox și tablouri sau obiecte artizanale.

În medie, valoarea totală a daunelor se situează în acest an între 2000 și 2500 de lei pe unitatea de cazare.

Majoritatea hotelierilor spun că nu fac nimic după ce constată că le-au dispărut diverse lucruri.

Un sfert însă dintre ei aleg să îi contacteze pe turiști pentru recuperarea bunurilor. Și cum rareori sunt restituite, hotelierii țin o evidență a celor care le-au provocat daune pentru a nu-i mai primi pe viitor.