1 Mai: Comisarii ANPC, prezenţi pe litoral şi în staţiunile turistice din ţară

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor vor fi prezenţi atât pe litoralul Mării Negre, cât şi în staţiunile turistice din ţară, cu scopul de a preveni încălcarea reglementărilor legale în domeniul protecţiei consumatorilor.

De asemenea, inspectorii vor îndruma operatorii economici să îşi însuşească şi sa respecte normele legale, în vederea înlăturării posibilelor neconformităţi, notează Agerpres.

Potrivit ANPC, consumatorii trebuie să aibă acces la produse şi servicii sigure, indiferent de modalitatea prin care le achiziţionează – direct sau online.

Atunci când constată că le-au fost încălcate drepturile conferite de lege în ceea ce priveşte protecţia consumatorilor, instituţia le recomandă să se adreseze Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor prin intermediul formularului online, disponibil pe site-ul www.anpc.gov.ro, sau la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor din judeţul în care îşi are sediul operatorul economic reclamat.

Pentru informaţii referitoare la modalitatea de depunere a unei reclamaţii, ANPC pune la dispoziţie telefonul consumatorului: 021- 9551.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS